Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Trafiken.nu.

Läs mer om hur vi använder cookies.

Tisdag 24 oktober

Nyhetsarkiv

Foto: Julija Sidner/Regnbågsredaktionen

Publicerad: 9 juni 2017 11:42

Dags för West Pride-parad

West Pride-festivalen pågår för fullt och på lördagen den 10 juni går den stora paraden genom centrum. Räkna med stor påverkan på trafiken.

Årets West Pride-festival är den elfte i ordningen och arrangeras i år från onsdagen 7 juni till söndagen 11 juni. En stor förändring för i år är att den stora Regnbågsparaden får ny dag och ny sträckning.

Regnbågsparaden arrangeras lördagen den 10 juni och utgår i år från området vid Göteborgsoperans parkering och Västra Sjöfarten, varifrån paraden tar sig upp via Östra Hamngatan, förbi Brunnsparken och upp på Kungsportsavenyn för att slutligen avslutas på Götaplatsen.

Paraden startar klockan 15.00 och avslutas på Götaplatsen klockan 17.00. Mellan dessa tider är det starkt begränsad framkomlighet för bilar och kollektivtrafik längs med paradsträckan, och det är även begränsade parkeringsmöjligheter utefter paradsträckan samt runt Götaplatsen.

 klicka på bilden för att se en större karta

Även kollektivtrafiken påverkas kraftigt under lördagen och då mellan klockan 14.45 och 17.15. Läs mer på Västtrafiks hemsida för att se vilka spårvags- och busslinjer som påverkas och hur trafiken leds om.

Förutom Regnbågsparaden på lördagen sker även en rad olika aktiviteter och framträdanden i framförallt Bältesspännarparken, som under tiden som festivalen pågår byter namn till Regnbågsparken.

Festivalen avslutas söndagen den 11 juni klockan 22.00.